Evenement organisator in Abcoude

Kermis 2020

Beste dorpsgenoten,

Na ons bericht over de definitieve afgelasting van alle Feestweek activiteiten heeft de Stichting Feestelijkheden Abcoude samen met haar leden, de gemeente De Ronde Venen en de kermisexploitanten de mogelijkheden onderzocht om eind augustus een kermis te organiseren. Tot onze grote spijt en met de nodige frustratie laten we jullie hierbij weten dat de conclusie is dat dit niet goed mogelijk is.

Daarbij is de zorg van de gemeente dat de kermis een aanzuigende werking gaat hebben op bezoekers uit de wijdere regio. Daarom worden er beperkingen opgelegd ten aanzien van het kermisterrein (alleen op ’t Markvelt), openingstijden, toegangsmanagement en beveiliging. Daarnaast gelden dan de beperkingen van de anderhalvemetersamenleving en dat heeft dan meteen ook direct gevolgen voor het aantal en het soort attracties wat we eventueel nog zouden kunnen plaatsen.

Alles overwegend is de conclusie dat er zowel qua inhoud als financieel onvoldoende basis is om Abcoude een min of meer volwaardige kermis te bieden en zal er in 2020 dan ook geen kermis in Abcoude zijn. Dat spijt ons voor onszelf, voor de Abcoudenaren, maar zeker ook voor de kermisexploitanten die veelal gedurende een hele lange reeks van jaren aan ons dorp verbonden zijn en die – ondanks de versoepeling van regeringswege – op dit moment op nog veel meer plaatsen te horen krijgen dat kermissen geen doorgang vinden, omdat lokale afwegingen tot andersluidende besluiten leiden.

Kamelenrace 2021?

We hopen oprecht dat dit in 2021 weer anders is, dat eenieder ondertussen gezond blijft en dat we dan weer – in elkaars nabijheid – van een volwaardige Feestweek met bijbehorende kermis kunnen genieten. Ondertussen wensen we jullie: houd vol en blijf gezond. Voor het overige: wees gerust, we komen terug!