Mededeling wbt verkoop alcohol.


Helaas zijn er afgelopen dagen verschillende incidenten geweest die niet bij de Feestweek thuishoren. Vernielingen, brandstichting en overlast van dronken bezoekers, om maar een paar zaken te noemen. Het gevolg is dat veel feestvierders zich niet meer veilig voelen. Het is echt heel jammer dat er groepen zijn die veel overlast veroorzaken en daarmee onze Feestweek beschadigen. Het gaat om grote groepen jongeren van circa 14 t/m 17 jaar die zoveel alcohol drinken dat ze niet meer aanspreekbaar zijn en hun eigen gedrag niet meer overzien.

Als gevolg van het overmatig drinken van alcohol, vaak aangeschaft in de winkel en op straat opgedronken of doorverkocht aan jongeren onder de 18 jaar, is de situatie een aantal keer ernstig uit de hand gelopen en is ingrijpen is nodig. De burgemeester heeft daarom besloten dat vanaf vrijdag 1 september, 15.00 uur, de volgende winkels geen alcohol meer mogen verkopen: 

o          PLUS Koot, Amsterdamsestraatweg 38;

o          Albert Heijn, Dokter van Doornplein 2;

o          PHIL&DEJEAN Traiteur-Kaas-delicatessen, Hoogstraat 17;

o          The Read Shop/ Fred Abcoude/ Noah’s Tabak gevestigd aan de Hoogstraat 32/32b;

o          Snackbar Van Schaick, Raadhuisplein 7;

o          Gall & Gall, Amsterdamsestraatweg 32.

Het verbod om alcohol te verkopen geldt vrijdag 1 september en zaterdag 2 september van 15 uur tot de volgende dag 06.00 uur. Ook de reguliere horeca heeft maatregelen genomen en controle en toezicht verscherpt.

De organisatie van de Feestweek steunt dit besluit van de burgemeester. Aan de overlast en vernielingen moet echt een eind komen. Dat past niet bij de Feestweek (bij geen enkel feest) en tast het jaarlijkse festijn waarmee we het eind van de zomer markeren ernstig aan. Daarom ook de oproep: gedraag je normaal, drink niet te veel en laten we met elkaar een écht feest van maken!